Share/Save/Bookmark

EL og HY

Det er parkeringsavgift for elbiler i Lillestrøm kommune.
Parkeringsforskriftens hovedregel om betalingsplikt for elektriske kjøretøy (forskrift om vilkårsparkering § 34) legges til grunn. Hydrogendrevne kjøretøy parkerer gratis i Lillestrøm kommune.

Hovedregelen i forskriften er at El-biler må betale p-avgift på alle plasser og følgelig blir det ikke skiltet at El-biler må betale.  På plasser hvor det tilbys gratisparkering, må dette skiltes særskilt. 

På Stortorget i Lillestrøm tilbyr vi hurtiglading på 2 stk hurtigladere som støtter både CHAdeMO og CCS og fleksilading med 4 ladepunkter. Ladehastighet på fleksiladerne er på inntil 7,4 kW. Man kan betale med ladebrikke, app eller SMS, og driftsoperatør er Grønn Kontakt. For normallading/fleksilading blir man belastet for parkering og medgått ladetid. Brukere av hurtiglader blir ikke belastet for parkering.

Vårt datterselskap Romerike Parkering har 4 reserverte ladeplasser for ladbare motorvogner i ByHaven P-hus. Innkjøring fra Voldgt 7-9.  Plassene befinner seg i P2 (i underetasje).  Man betaler for strøm og parkering til operatør av ladestasjonene - MER (tidligere Grønn kontakt).

Kulturparken P-hus, som driftes av våre andre datterselskap Skedsmo Parkering AS, har 24 ladeplasser som er tilgjengelig gjennom EasyPark. I og med at det er så mange ladeplasser, er disse ikke kun reservert for elbiler. Det betyr at alle som vil kan bruke disse plassene og at man f.eks. kan lade sin hybridbil om man skulle ha behov for det.